15. huhtikuuta 2018

Toimintakertomus 2017-2018

Ei kommentteja:
 


Moikka piffiläiset,

kesän lähestyessä on aika summata yhteen kuluneen lukukauden tapahtumia ja fiiliksiä. Syyslukukaudella järjestettiin luultavasti ennätyksellisen paljon tapahtumia, joista iso kiitos järjestäjille. Aloitimme jo elokuussa ensimmäisellä suomenhevosmaastolla Luomajärven hevoskievarissa. Pääsin itsekin mukaan vaellukselle ja oli yksi elämäni parhaista maastoista. Mikäpä siellä oli laukkaillessa hyvillä kangaspohjilla maastovarman hepan selässä. Yhteistyö jatkui hevoskievarin kanssa syyskuussa, jolloin järjestimme toisen maastoretken kokeneemmille ratsastajille. 

Syyskuussa järjestettiin lisäksi kokeilutunti Aitotallille. Ryhmä piffiläisiä pääsi testaamaan tallin vuonohevoset. Tallille kulkeminen hoidettiin kätevästi kimppakyydein. Tämä onkin osoittautunut mukavaksi tavaksi, kimppakyydeillä tutustuu uusiin mukaviin hevosihmisiin ja pidemmätkin matkat taittuvat rattoisasti.


Lokakuussa otettiin kokeilutunteja sekä Niihama Ridingiin että Harmoniatallille.  Niihamaan pääsee kätevästi myös bussilla, joten sopii hyvin myös omatoimiseen ratsastukokeiluun opiskelijoille. Molempien tallien  tunneille löytyi mukavasti osanottajia, hienoa!

Marraskuussa tehtiin kaksi islanninhevosmaastoa. Tuulensillan tallin maasto oli suunnattu kokeneille ratsastajille, koska juuri tämäntyyppistä maastoa oli kovasti toivottu. Toinen retki tehtiin Tiurantallille Outin toimesta. Uusi talli muille hallituslaisille.  Molemmille maastoille ilmoittautui mukavasti osallistujia ja molemmilta maastoilta saimme hyvää palautetta. Otamme jatkossakin vastaan toiveita erilaisista tapahtumista ja yritämme niitä parhaamme mukaan toteuttaa. Otamme myös kiitollisena apua järjestämiseen, myös ei-hallituslaiset voivat osallistua yksittäisten tapahtumien organisoimiseen. 

 Lisäksi marraskuussa järjestettiin kokeilutunti Ratsuniittyyn ja joulukuussa yritetiin järjestää pikkujoulut, joihin ei kuitenkaan tällä kertaa saatu tarpeeksi osallistujia mukaan. 

Vuoden lopulla järjestettiin syyskokous, jossa valittiin uusi hallitus. Allekirjoittaneesta tuli puheenjohtaja, konkarit Johanna ja Inka jatkoivat vielä hallituksessa ja uusina saimme mukaamme Veeran ja Outin. Vähällä oli, mutta saatiin kuin saatiinkin hallitus kasaan ja toiminta voi jatkua. Muistuttaisin kuitenkin, että ensi syksynä olemme kovan paineen alla, kun sekä Johanna että Inka valmistuvat ja luopuvat siten hallitustehtävistä. Kannustan siis kaikkia teitä, joita vähääkään kiinnostaa hevoslajikerhon toiminta, ilmoittautumaan mukaan hallitustoimintaan! Rentoa ja mukavaa toimintaa ja uusia autetaan aina! Ja mukaan voi tulla, vaikkei tapahtumien järjestäminen kiinnostaisi. Kokoukset on mukavaa heppahöperöiden jutustelua ja kahvittelua :)

Helmikuussa järjestimme talvisen suomenhevosmaaston Luomajärven hevoskievariin. Kylmästä säästä huolimatta maasto oli ollut hieno! Hevoskievarin retkillä paistellaan välillä nuotiolla eväitä ja juodaan nokipannukahveet. Nämä on niin tunnelmallisia retkiä, että aina on niin levännyt ja seesteinen olo retkien jälkeen. Suosittelen!

Helmikuussa UtaSportin talviurheiluviikon innoittamana järjestimme islanninhevosvaelluksen Tuulensillan tallille. Tällä kertaa saimme kokoon kaksi ryhmää, aloittelijat ja kokeneet. Mukaan saatiin kivasti uusia osallistujia ja jopa ihan ensikertalaisia ratsaille. Mahtavaa, että tapahtumamme innostavat kokeilemaan hevosharrastusta. 

Lisäksi helmikuussa osallistuimme UtaSportin ystävänpäivä-tapahtumaan päätalolla. Piffin rastilla ratsastettiin keppihevosradalla. Yllättävän moni innostui kokeilemaan leikkimielistä kisaamme ja mukavasti saimme mainostettua toimintaamme. Kiitos Veeralle ja Outille rastin järjestämisestä!
Maaliskuussa vietettiin enemmän tai vähemmän hiljaiseloa. Yritimme järjestää viikonloppuleirin Tavelan kartanolle, mutta harmiksemme tarvittavaa minimimäärää osallistujia ei saatu kokoon. Samoin kävi yritykselle järjestää kokeilutunti Laakso tallilla. 

Huhtikuussa oli piffiläisillä kaksi kohokohtaa. Ensimmäinen oli tietenkin Tampereella järjestettävät Hevoset-messut, jonne useampikin piffiläinen suuntasi omatoimisesti. Saimme myös muutamia lippuja arvottavaksi messuille, jotka menivät jakoon tällä kertaa Facebook-arvonnan perusteella. Hienot messut jälleen! Toinen kohokohta oli tietenkin Gaudeamus Grand Prix-kisat. Saimme kokoon joukkueen, jonka menestys oli mahtava, 2. sija kokonaiskilpailussa! Onnittelut joukkueelle 😊

Huhtitoukokuulle on suunnitteilla vielä mahdollisesti kokeilutunti Harmoniatallille sekä Shire-kokeilutunti. Lisäksi pidetään veilä kevätkokous.  Näistä tulee lisää infoa myöhemmin. 

Kaiken kaikkiaan ihan mahdoton määrä tapahtumia ja tunteja! Hurjasti kiitoksia kaikille tapahtumia järjestäneille sekä tapahtumiin osallistujille. Tästä on hyvä jatkaa :)

Jäitkö kuitenkin kaipaamaan jotain? Maastoesteitä, vikellystä? Kerro meille minkälaisia tapahtumia toivoisit jatkossa. Ideoita voit lähettää sähköpostilla piffinhallitus@gmail.com tai kommentoimalla alle. Tsekkaa myös meidän insta-tili! 

Keväisin terveisin,
Mirja, pjEi kommentteja: