30. huhtikuuta 2017

Ratsuina ihanat vuonohevoset!

Ei kommentteja:
 
Lauantaina 29.4. pidettiin hetken taukoa vappurientojen osalta ja suunnattiin viiden hengen porukalla kohti Terälahdella sijaitsevaa Aitotallia! Tallilla meitä odottivat vuonohevosratsut Kirppu, Pulla, Hupu, Luna ja Hulda.

Haimme ensin porukalla hevoset sisälle talliin, jonka jälkeen opettajamme kysyi ratsastuskokemustamme ja jakoi meille sen perusteella sopivat hevoset. Sen jälkeen alkoi hevosten valmiiksi laittaminen tuntia varten. Hevoset olivat kilttejä hoitaa ja niitä olisi varmasti voinut jäädä rapsuttelemaan pidemmäksikin aikaa, jollei koko porukalla olisi ollut jo kova hinku päästä kokeilemaan miten nämä ponikokoiset hevoset toimisivat ratsuina.

Tunti pidettiin ulkona tallin ratsastuskentällä, joka sateisesta keväästä huolimatta oli hyvässä kunnossa. Vuonohevoset olivat mukavan herkkiä ratsastaa ja kuuntelivat antamiamme ravi- sekä laukka-apuja kuuliaisesti. Harjoittelimme tunnilla muun muassa pysähdyksiä ja siirtymisiä ja lopputunnista teimme myös puomiharjoitusta, jossa tarkoituksena oli ravata pitkällä sivulla puomien ylitse ja nostaa hyvin valmisteltu laukka heti puomien jälkeen. Kaikki ratsastajat suoriutuivat tehtävistä hyvin, vaikka osalle porukasta viimeisimmästä ratsastuskerrasta oli jo aikaa! Lopuksi pääsimme hieman venyttelemään satulassa ja harjoittelemaan tietysti myös poseeraustaitojamme yhdessä ratsujemme kanssa.

Kun tallin henkilökunta oli ystävällisesti kuvannut meitä tarpeeksi monesta eri kuvakulmasta, talutimme hevoset talliin, jonne ne riisumisen ja harjauksen jälkeen jäivät malttamattomina odottelemaan iltaruokiaan. Onneksemme lumi päätti sataa maahan vasta takaisin Tampereen keskustaan päästyämme ja ratsastus saatiin suoritettua kuivalla kentällä poutasäässä. Paluumatkalla suunniteltiinkin jo seuraavia ratsastusretkiä!

Näiden ratsujen selkään pääsee halutessaan myös Aitotallin pitämillä ratsastustunneilla arki-iltaisin. Lisätietoja tallin sivuilta: http://www.aitotalli.fi/

Ei kommentteja: