3. huhtikuuta 2017

Vaarin laavuretket Luomajärven hevoskievarissa 25. ja 26.3.2017

Ei kommentteja:
 


Vaarin laavuretket Luomajärven hevoskievarissa 

25. ja 26.3.2017Rauhallinen (käynti/ravi) ryhmä, lauantai 25.3.2017


Lauantaiaamuna iloisen jännittynyt joukko piffiläisiä suuntasi auton kohti Ikaalisia. Tiedossa oli Vaarin laavuretki Luomajärven hevoskievarissa. Ajomatkan aikana pilvet väistyivät taivaalta ja tallille päästyämme aurinkokin ilmestyi taivaalle. Kievarin omistaja, Satu, odotti meitä talleilla. Ohjelma alkoi osallistujien esittäytymisellä, jonka perusteella kullekin jaettiin omalle tasolle sopiva heppa. Ja sitten harjatattiin ja puunattiin. Ja harjattiin vielä vähän lisää, talven jälkeen pihattoasukkaiden karvanlähtö on massiivista :) Mutta harjailuista taisivat silti nauttia sekä ratsastajat että ratsut. 


Matkaa taitettiin rauhallista tahtia, ihaillen maisemia, nauttien auringosta ja rentoutuen. Välillä ravailtiin ja taisipa joku innostua laukkaamaankin pätkän. Hevoset silminnähden nauttivat menosta ja rennosta samoilusta pitkin metsäpolkuja. 


Reitin loppupuolella pysähdyimme Vaarin laavulle syömään retkieväitä; nokipannu kahvia, halsterileipiä, makkaraa ja jälkkäriksi vielä pullaa. Kylläpä maistuikin muutaman tunnin ulkoilun jälkeen hyvälle! 
Meidän herkutellessa nuotion äärellä hevoset nautiskelivat retkiheinistä ja nuokkuivat lämpöisessä kevätilmassa. Maittavan välipalan jälkeen nousimme takaisin ratsaille ja suuntasimme kohti tallia. 

Tallilla heppojen harjailua, varusteiden putsailua ja haikailua uuden retken perään. Kaikki olisivat olleet valmiita sopimaan uuden retken jo melkein saman tein! Allekirjoittaneella olikin tällä kertaa vähän parempi tilanne, seuraava maasto retki olijo seuraavana päivänä uuden ryhmän kanssa.

Kokeneiden ryhmä, sunnuntai 26.3.2017


Sunnuntaina kellojen siirtäminen aiheutti pientä päänvaivaa osallistujille, mutta matkaan pääsimme lähtemään kuitenkin. Tallilla Satu oli meitä vastassa jälleen iloisin mielin ja hevoset jaettiin tuttuun tapaan esittelyjen jälkeen. Omaksi ratsuksi sain tällä kertaa suloisen Ritemi-nimisen ruunan. Mukaan pääsivät myös, Larry, Osku, (bile)Dani, Tora ja Miisa. Ihanan maastovarmoja ja osaavia heppoja kaikki! 
Tällä kertaa matka laavulle taittui vähän ripeämmin. Pohjat olivat kuitenkin sen verran jäiset, että laukkaa päästiin kokeilemaan vain yhden pätkän verran. Ravia mentiin kuitenkin ja kyllä riitti hepoilla intoa tällekin retkelle. Metsäkylpy naavaisten puiden sekaan rauhoitti mieltä ja kehoa. Pienen jännityshetken tarjosi kookas uroshirvi, mutta siitäkin selvittiin ilman mitään ongelmia. L

aavulle saavuttua retkieväät maistuivat yhtä mainioilta kuin edellisenäkin päivänä. Puheen sorina oli iloista ja hepat nauttivat retkiheinistä sekä auringosta, joka kuin tilauksesta lämmitti eväshetkeämme muuten niin tuulisena päivänä.Tallilla laitoimme hepat ja varusteet kuntoon. Satu näytti vielä Oskun kanssa venyttelyharjoituksia ja rullausta! 


Millään emme olisi malttaneet pois lähteä, ja automatka menikin jo suunnitellessa uusia retkiä. Pysykää siis kuulolla, pyynnöstänne näitä on tulossa vielä lisääkin! Mutta kannattaa olla nopea, jos meinaa ehtiä mukaan :)

Iso kiitos Satulle, tunnelma hevoskievarissa on ihana! 

-Mirja

Ei kommentteja: