26. huhtikuuta 2016

Piffiläiset Ratsuniityssä estekurssilla

Ei kommentteja:
 
 

Helmi-maaliskuun vaihteessa viisi innokasta piffiläistä osallistui Takaisin esteille -kurssille Lempäälän Ratsuniityssä. Kurssi sisälsi kolme ratsastustuntia, joista jokaiselle opettaja Laura Toivonen oli suunnitellut oman teemansa. Ensimmäisellä kerralla harjoiteltiin este- ja kevyttä istuntaa puomeilla ja kavaleteilla, toisella kerralla teemana oli lähestyminen ja myötääminen esteellä, ja viimeisellä kerralla ratsastettiin kokonainen esterata.   

Kurssilaiset saivat alleen Ratsuniityn luotettavimmat estekonkarit Jevin, Hipan, Ompun, Falkon ja Jorin, ja saivat ratsastaa samoilla hevosilla kurssin ajan. Pientä jännitystä oli ilmassa, kun hevoset haettiin tarhasta ja varustettiin tunnille, mutta viimeistään alkuveryttelyn jälkeen jännitys katosi ja tilalle tuli vanha tuttu hyppäämisen ilo ja riemu. Ensimmäisillä tunneilla tehdyt tehtävät olivat melko helppoja, mutta kun niihin yhdistettiin esimerkiksi istunnan muuttaminen eri vaiheissa tehtävää tai tietty laukka-askelmäärä, pääsivät enemmänkin hypänneet ratsastajat haastamaan itseään.

Kiitokset Ratsuniitylle ja Lauralle mukavista tunneista ja hyvin järjestetystä kurssista!"Osallistuin estekurssin jokaiselle kerralle. Alkuun jännitti vähän, koska edellisestä hyppykerrasta oli ehtinyt kulua jo monta vuotta, mutta helpotti kuitenkin kun tiesi, ettei tarvinnut yksin mennä. Kurssin eteneminen oli hyvin luontevaa ja saimme mennä joka kerta samoilla hevosilla, mikä helpotti tehtävistä suoriutumista huomattavasti. Ensimmäisen kerran jälkeen hymy oli herkässä ja seuraavana päivänä myös lihakset! Innolla kuitenkin odotin jo seuraavaa sunnuntaita ja ratsastamista. Tunneilla ehdittiin tehdä monta kertaa eri tehtäviä, jotka valmistelivat meitä radan hyppäämiseen. Viimeisellä kerralla saimme tunnin lopussa vielä ylimääräiset 10min, jotka käytettiin siihen, että kaikki saivat korjata virheet joita saattoi tulla rataa hypättäessä. Opettaja oli oikein mukava ja kannustava. Jäi oikein hyvä mieli kun hän lopuksi sanoi, että hyvin on vielä hyppy taidot tallella kaikilla vaikka taukoa onkin ollut! Saatiin monet onnistuneet hypyt tehtyä ja olen erittäin tyytyväinen, että lähdin kurssille mukaan!"

- Jenni
"Estekurssi oli todella hyvä palauttelemaan mieliin hyppäämisen saloja pitkän tauon jälkeen. Kurssi eteni sopivassa tahdissa, ja tehtävät olivat hyviä perusjuttuja. Ratsunani oli torinhevostamma Omppu koko kurssin ajan. Varsinainen hyppääminen sujui Ompun kanssa hienosti, mutta muuten yhteisen sävelen löytäminen ei ollut aivan helppoa. Sinnikkyys kuitenkin palkittiin, ja viimeisellä tunnilla meidän yhteistyö pelasi loistavasti! Nyt vain lisää esteitä kehiin!"
- Anni 

"Itse pääsin osallistumaan ainoastaan kurssin viimeiselle kerralle ja pääsinkin sitten heti tauon jälkeen tositoimiin hyppäämään esterataa ja vielä täysin uudella hevosella. Onneksi hevoseni Hippa oli varma hyppääjä, vaikka vauhtia riitti välillä vähän turhankin paljon. Pienestä hyppytauosta huolimatta tunnista jäi todella hyvä fiilis, mikä oli varmasti mukavan ja kannustavan opettajan sekä mahtavan hevosen ansiosta. Pääsimme hyppäämään kerrankin kunnolla ja ilmeisen hyvä flow oli kaikilla ratsukoilla päällä kun tunti venyi yliajan puolelle. Tallilla oli hyvät tilat Lempäälässä ja muutkin hevoset vaikuttivat mukavilta. Tunnin jälkeen tulikin sitten vannottua, että seuraavaan hyppykertaan ei kerry näin paljoa taukoa."
- Kaisa
 

Ei kommentteja: