25. huhtikuuta 2015

Ratsuniityllä 25.4.15

Ei kommentteja:
 
PIFFI järjesti kaksi kokeilutuntia Lempäälän Ratsuniityllä ihanan keväisenä, aurinkoisena lauantaina 25.4.!


Meitä lähti tallille kimppakyydein 12 henkeä, ja tunnit oli järjestetty niin, että ensin oli tunti kuudelle kokeneemmalle ratsastajalle, ja sen perään heti tunti kuudelle aloittelevalle ratsastajalle, niin että he saivat ensin seurata kokeneemman ryhmän tuntia kentän laidalla, minkä jälkeen ensimmäisen ryhmän ratsastajat pääsivät avustamaan heitä toisella tunnilla. :) 

Kentällä oli jo kesä!Tallilla kaikki oli laitettu hienosti valmiiksi, listassa oli hevoset valmiiksi jaettuina, osa oli jo edellisellä tunnilla, osaa taas ratsastajat pääsivät laittamaan itse kuntoon. Osa hevosista myös jatkoi suoraan aloittelevien tunnille, ja loput saapuivat maneesiin avuliaiden tallityttöjen laittamina, mikä oli todella mukavaa!


Inka ja Hippa niminen suokkitamma


Tallin hevoset vaikuttivat kaikki oikein mukavilta ja osaavilta, tilat olivat siistit ja viihtyisät, ja mikä tärkeintä, ilmapiiri oli heti alkuun vastaavottavainen ja leppoisa. Opettajamme oli erittäin mukava ja pätevä, ja ohjeisti vaihto-oppilaita sujuvasti myös englanniksi. Kokeneempien tunnilla menimme ulkokentällä, hiekka vain pöllysi ja kärpäset pörräsivät kuin keskellä kesää! Treenasimme perusratsastusta käynnissä ja ravissa, sekä laukkailimme pareittain ympyrällä. Kaikki saivat hevoset toimimaan mukavasti, vaikka osalla oli taukoakin ratsastamisesta. Aloittelijoiden tunti pidettiin maneesissa, missä kaikki saivat avustajien tukemina harjoitella ensin pysähtymistä ja liikkeellelähtöä, ja sen jälkeen kääntämistä pujotellen ja voltilla. Lopuksi kaikki ehtivät myös kokeilla ravia useamman kerran, ja sekin sujui kaikilta mallikkaasti. Lähdimme kotia kohti tyytyväisin mielin!
Ohessa pari mukana olleiden kuvausta tunnelmista:


"Oli kivaa tallilla. Suomenhevonen Utukka oli suloinen ja kuuliainen. :) Lapsena viimeksi vähäsen kävin ratsastamassa (paitsi viimeisin vaellus issikoilla PIFFIn kanssa) ja tallikärpänen puri Ratsuniityllä. Tekisikin mieli alkaa taas tiiviimmin ratsastaa ja muistella, millaista touhua se olikaan. :) Kiitos PIFFIlle näistä mahdollisuuksista päästä porukalla hevosten pariin! Innolla odotellaan seuraavia tapahtumia ja alkeistunteja."

- Anna-Maria

Utukka-suokki
"Tallin ilmapiiri vaikutti lämpimältä, ja ihmiset olivat avuliaita. Oma tunti meni nopeasti ja oli mukavaa päästä myös valmistelemaan ja hoitamaan hevosta oman tunnin lisäksi. Ravaaminen ei ollut yhtään niin pelottavaa, kuin edellisellä ratsastuskerralla! "

- Petra

Ei kommentteja: