21. toukokuuta 2015

Gaudeamus Grand Prix 2015

Ei kommentteja:
 

Gaudeamus GP 2015!

Piffin GGP-joukkue 2015 & kehuja keränneet teamfleecet, kiitos yhteistyöstä Ratsuvintti Ky!

 Piffi sai tänäkin vuonna kisajoukkueen kasaan ja sijoittui yliopistojen välisessä leikkimielisessä Gaudeamus GP:ssä 9.-10.5.2015 hienosti viidenneksi. Kilpailun ideana on joukkuekilpailu este-ja kouluratsastuksessa kisaajille vierailla järjestäjön arpomilla hevosilla. Voittajaksi selvisi Laukan joukkue, joten ensivuonna kisaillaan Lappeenrannassa!


Vivika & Gregs onnistuneen kouluradan jälkeen
Vivika:
Lähdin mukaan Gaudeamus GP-kisoihin toista kertaa. Viimeksi hyppäsin esteitä, mutta nyt menin kouluosuuden. Koulukisoista minulla ei ole hirveästi kokemusta, mutta uskoin vakaasti että muistan hyvin radan ja selviän hengissä. Kisoihin minulle osui sama heppa ratsastettavaksi kuin Elisalle, ja koska esteratsastus oli lauantaina (koulu sunnuntaina), niin sain kivasti kuulla jo etukäteen vähän, minkälainen hevonen Retu on. 

Retu oli aivan ihana ja kultainen, ja tosi kiva ja herkkä ratsastaa vaikka näyttikin ensikatsomalta laiskalta . Koulurata meni hyvin, muistin radan täsmällisesti ja sain Retun tekemään toivottuja asioita. Koskaan uudella hevosella ratsastaessa ei tietenkään mene ”täydellisesti”, eikä pilkkujen viilaamiseen kannata edes pyrkiä, mutta tein siistin radan ja olin todella iloinen hevostuurista –Retu oli niin oman tuntuinen hevonen ratsastaa että vakava hevoskuume iski minuun saman tien.

 Peikin tallilla oli keskimäärin todella kivat hevoset ja toimivat järjestelyt. Vaikka kisojen kaksipäiväisyys aluksi vähän ihmetytti, osoittautui se kuitenkin ihan hyväksi ratkaisuksi. Positiivista oli myös, että kaikkien radat oli videoitu järjestäjien puolesta ja ne sai katsottua netistä. Mahtava kokemus oli taas kerran ja toivottavasti pääsen ensi kerralla uudestaan!

Elisa : Tämänkin vuoden GGP oli kyllä aivan huikea kokemus! Hepaksi sain tällä kertaa ison puoliverisen ruunan, "Retun", joka oli isoin hevonen jonka selässä olen eläessäni käynyt. Aluksi hieman hirvitti, että mitähän tästä tulee tälläisen jättiläisen kanssa, kun olen tässä hiljattain vasta siirtymässä poneista hevosiin. Lisäksi olen tottunut todella siroihin ja kuumiin hevosiin hypätessä, joiden täydellinen vastakohta tämä tapaus oli. Kaiken lisäksi en ollut ennen tätä kisaa hypännyt rataa, enkä oikein muutakaan pikku ristikoita lukuunottamatta viime syksyn Gaudeamus GP:n jälkeen, joka toi osaltaan lisää jännitystä päivään. Retu kuitenkin osoittautui todella todella nöyräksi ja mukavaksi hevoseksi. Arvosteluna oli taitoarvostelu, jossa virhepisteiden lisäksi ratkaisi radan tasaisuus ja varmuus. Retun kanssa suoritimme radan virhepisteittä ja tämän lisäksi sain paljon positiivista palautetta taitoarvostelupaperiini. Parille esteelle tulin vähän liian lähelle, joka laski varmaan hieman pisteitäni. Kisa oli melko tiukka, sillä voittajalla oli pisteitä 36,5 ja mulla 34 pistettä, joka riitti lopulta viidenteen sijaan 14 lähtijän joukosta.


Elisa & Gregs 70cm taitoarvostelu radalla
Janette:
Tässä kävikin niin, että vaikka alunperin suunnitelmani oli pelkkä Piffin joukkueen kasaaminen hallituksen puolesta, löysinkin itseni kisaradalta ja hyvä niin :) Koulurata hirvitti etukäteen ratsastustauon takia ja Piffin epävirallisena kukkahattu-klassinen-akateeminenratsastus-biomekaniikanhifistely-ratsastajana stressasin joudunko radalla vaatimaan kannuksilla elämäänsä kyllästynyttä ratsastuskouluhevosta askel askeleelta eteenpäin.. Onneksi ratsuni Wybo osoittautuikin ihanaksi ja herkäksi persoonaksi. Vaikka verkassa tuntui ettei ohjelma voi mennä edes läpi, onnistuin radalla esittämään parhaan suorituksen mikä meille oli nollatreenauksella mahdollinen. Pääsin taas hetkeksi siihen tuttuun ja ikävöimääni flowfiilikseen, jota yhteistyö  hevosen kanssa parhaimmillaan on. Pisteitäni laskivat mm. vahingossa tehdyt laukanvaihdot; Wybo ei ollut mikään perustuntiheppa ja muutkin tallin hevoset olivat huikean osaavia. Kokonaisuudessaan ihana keväinen viikonloppu hyvässä seurassa, kiitos kaikille!


Janette & Wybo Helppo B:0 kouluradalla

Bella:
Päätin lähtee mukaan kun mun kaveri Nelli suostutteli ja idea kuulosti ihan sairaan kivalta. Mulla on ollu 2 vuoden tauko ratsastamisesta ja useemman vuoden tauko kisaamisesta niin vähän jännitti. Sain kivan 19 vuotiaan estekonkarin ja aattein että leikiten menee rata kun heppa hoitaa. Verkassa meni vähän usko tähän, kun en saanu etäisyyksiä sopimaan ja Lortti oli ihan erilainen hevonen millä oon ennen menny. Eikä tosiaankaan 19 vuotta tuntunu missään kun Lortti meni kovaa, tai ainakin siltä se tuntu.. Radalla mentiin omasta mielestä hirveen kovaa ja oli välillä vaikee ratsastaa siististi, mutta päästiin maaliin puhtaasti ja mokasin vaan vikan linjan. Olin tosi tyytyväinen itteeni ja Lorttiin. Ainoo että taitoarvostelun takia ei saatu mitään huippupisteitä mutta hauskaa oli silti! Ehdottomasti ens vuonna lähen mukaan jos vaan tulee mahdollisuus :)

Isabella & Baumanns Lorenzo


Ei kommentteja: