1. maaliskuuta 2015

Harmonia-tallin ratsastustunti

Ei kommentteja:
 
Aloitimme vuoden 2015 hevostelut alkeisratsastustunnilla Niihamassa Harmonia-tallilla 22.2.
Harmaa sääkään ei haitannut jännitystä ja riemua jota tämä hevosten täyteinen sunnuntai meille tarjosi.

Harmonia-talli on terapiatalli jossa järjestetään terapiaratsastuksen lisäksi tilauksesta ratsastustunteja ryhmille sekä iltaisin eritasoisia este- ja kouluratsastustunteja.
Omistaja Arja otti meidät vastaan ja esitteli tallia ja pihaton toimintaa ennen kuin aloimme harjaamaan ja satuloimaan hevosia. Tallirakennus koostuu pihatosta jossa hevoset suurimmaksi osaksi oleilivat, sekä kolmesta sisäkarsinasta jotka oli tarkoitettu lähinnä hevosten kuntoon laittoon. Tallista oli kulku myös valoisaan maneesiin.

Ratsastajia oli 7 ja meitä Piffin hallituslaisia lähes yhtä monta auttamassa kuntoon laitossa sekä hevosten taluttamisessa.

Tunti koostui kahdesta ratsastusryhmästä joista kumpainenkin ryhmä sai kokeilla ympyröiden tekemistä, pysähtymistä, peruutuksia sekä ravia oman halunsa mukaan.
Ratsuina toimivat tallin kuningatar Kaisa, rauhallinen ruuna Faust, syötävän söpö poni nimeltä Beku sekä vanha rouva Sini joka tuntui alkutunnista olevan yhtä innoissaan sunnuntai ratsastuksesta kuin mekin.

Tunnit onnistuivat hyvin ja jokainen ratsastaja tuntui oppivan jo jos jonkin näköistä ratsastuksen saloista ja nekin ratsastajat jotka osallistuivat ratsastustunnille pitkän ratsastustaon takia näyttivät hevosten selässä siltä, ettei mitään taukoa olisi ollutkaan.

Hymy tuntui paistavan koko loppupäivän jokaisen ratsastajan sekä avustajan kasvoilla tuntien jälkeen. Toivottavasti päästään pian taas uudelleen!

Kaikki kuvat Harmonia-tallilta on ottanut Joonas Heloterä.Onnellinen ratsastusporukka Harmonia-tallin maneesin edessäNelli ja Beku-poni


Arja näyttää mallia miten ratsastajan tulisi istua hevosen selässä.
Kaisa ja onnellinen ratsastaja
Korvat hörössä ravaava Faust-ruuna
Suuren ja rauhallisen Kaisa-tamman selässä Ei kommentteja: