6. marraskuuta 2014

Ratsastustunnilla Tavelassa 1.11.14

Ei kommentteja:
 
La 1.11. PIFFIn jäsenet suuntasivat jälleen tunnille Tavelaan!

Tällä kertaa oli kyseessä he B/A-tasoinen tunti, jolla lisäksi itse avustin Amya joka vasta aloittelee harrastuksen parissa.

Tässä hieman kuvia tallilta ja tunnilta, sekä ratsastajien fiiliksiä.

Terv. Inka
Ilma oli kirpeä, mutta kauniin kirkas!

"It was fun to be on a horse again for the first time in probably 6-7 years. It wasn't as uncomfortable as I thought it might be, and though my legs are certainly not used to it, it was nice to learn some basics again. I'd really like to come back another time!"

- Amy

Aaro ja Amy
Tavela oli hieno ja siisti paikka, hevoset vaikutti kaikki laadukkailta ja mukavilta näin ensivaikutelmalta. Sain erittäin mukavan hevosen itselleni ratsastettavaksi, Luccan. Oli myös erityisen kivaa, että saimme toivoa, mitä tunnilla teemme. Harjottelimme avo- ja sulkutaivuksia. Meitä oli myös todella vähän tunnilla, mikä oli erityisen mukavaa, sillä pääsimme tekemään monta toistoa ja saimme useasti palautetta. Hyvin onnistunut reissu!:)

- Camilla

Lucca ja Camilla

Sen jälkeen, kun olen viimeisimmästä omasta hevosestani luopunut, en ole käynyt kuin muutamalla ratsastuskoululla – koskaan kuitenkaan niihin sen suuremmin ihastumatta. Ihan samalla lailla kuin oman tai vuokrahevosen hankintakin, uskon, että sen oikean ratsastuskoulun löytäminen vaatii kokeilukäyntejä eri paikkaan, joten lähdin Tavelaan kokeilunhaluisena avoimin mielin. Meillä oli he B/A –tason tunti, ja koska hevosemme menivät jo edeltävällä tunnilla, menimme maneesiin jo katselemaan ja arvailemaan, mitkä ovat meidän ratsuja. 

Saimme opettajan kuvailun mukaan valita mieleiset hevoset, ja lopulta päädyttiin Julian kanssa kivi, paperi, sakset –turnaukseen kun ei osattu päättää. Ratsukseni valikoitui iso, kimo Sweety. Sweety olikin ihan mielettömän mukava ratsu! Sopivan herkkä ja osaava – tuntui, että se tekisi mitä vaan, kun vaan itse osaa pyytää. Alkuun verkattiin suhteellisen itsenäisesti, hevosiin tutustuen. Minulla samat vanhat ongelmat nostivat päätään: ulkoapujen puutteellisuus, hevosen niskaan tuijottelu ja hätäisyys. Opettaja kuitenkin puuttui ongelmakohtiin hanakasti. Yksi hyvä neuvo jäi ainakin mieleen: jos katse on alas ja leuka kiinni rinnassa, en käytä vatsalihaksia (ja siten pysty istumaan kunnolla)! Tuo oli ihan mielettömän hyvä neuvo, koska oppiakseni tarvitsen aina selityksen, miksi jokin asia pitää tehdä niin. Tunnilla keskityimme avo- ja sulkutaivutuksiin, jotka ovat kyllä tehokkaita paljastamaan sen, onko hevonen avuilla. No eihän se aina oikein ollut. Käynti on vielä minulle se hankalin askellaji ratsastaa, koska se on niin hidasta, että alan helposti säätämään liikaa. Loppua kohden homma alkoi kuitenkin sujua, kun sain omaa ratsastustani korjattua. Sweety peilasi omaa ratsastustani hyvin ja kun tein oikein, se palkitsi. 


Oli siis todella hyvä tunti ja todella kiva ratsu, sain tunnista paljon irti. Kun on tottunut omaan hevoseen, niin on tuntunut, että en ole saanut ratsastuskoulutunneista ihan niin paljoa irti kuin oman hevosen kanssa valmentautumisesta saa, mutta tällä kertaa meininki oli kyllä ihan eri! Aion ehdottomasti palata vielä Tavelaan ja suosittelen muillekin.

- Anni

Sweety ja Anni

Hävityn paperi, kivi, sakset-matsin jälkeen ratsukseni valikoitui sh-tamma Vinha. Vinhalla oli mielettömän kiva ja utelias luonne, mutta ratsuna se oli vielä aika raaka ja väsyi helposti. Mielestäni se toimi kuitenkin hyvin istunnalla ja oli erittäin mukava ja helppo ratsastaa, kunhan muisti antaa sen huilata välillä. Minulla on oma hevonen, joka on ratsastaessa aika anteeksiantamaton, ja siihen verrattuna Vinha oli ihanan helppo.
Mielestäni opetus oli kuitenkin hyvää, ja oli hauska koittaa erilaista hevosta, vaikkei hevonen ollutkaan ihan tunnin osaamistasolla (he B-A). Todella ystävällinen ja symppis tamma, jota oli oikein mukava hoitaa.

- Julia

Vinha ja Julia

Ei kommentteja: