30. lokakuuta 2014

Kokeilutunti Kortelahdella

Ei kommentteja:
 
Pille ja Alma Torstaina 16.10 järjestimme kokeilutunnin Kortelahden tilalla Orivedellä. Tallimatkaan kului hieman enemmän aikaa (n.40min) kuin Tampereen lähitalueen talleille suunnatessa, mutta maalaistallin rauhallinen tunnelma sekä opiskelijaystävälliset tuntihinnat maksoivat vaivan moninkertaisesti.

Hevosten hakua tarhasta aurinkoisessa ja syksyisessä säässä

Kortelahden tilalla järjestetään pienimuotoisesti ratsastustunti- ja hevosten vuokraustoimintaa muutamina arki-iltoina sekä viikonloppuisin. Tilalla panostetaan hevosten hyvinvointiin ja luonnonmukaiseen kohteluun: hevoset tarhataan suurella laitumella laumassa ja tuntitoiminnan pienimuotoisuuden vuoksi hevoset eivät "leipäänny" tuntihevosen työhönsä, kuten suurissa ratsastuskouluissa voi joskus käydä.

Tunnilla

Tunnille osallistunut Alma kertookokemuksestaan näin:

Olin 4.10. Tavelassa kokeilemassa ratsastusta noin kymmenen vuoden tauon jälkeen! Olin tunnin jälkeen niin innostunut, että halusin lähteä nopeasti taas uudestaan ja siksi päädyin lähtemään taas ratsastamaan! Aluksi jännitti, mutta lopuksi olin hyvin tyytyväinen. :) Haimme hevoset laitumelta ja laitoimme ratsastuskuntoon ja lopuksi hoidimme ne takaisin. Harjoittelimme oikeaa istuntaa ja pysäytystä ja lopuksi ravailimme. Ravi sujui sen verran hyvin, että sain kokeilla laukkaakin. Laukkaaminen pelotti minua todella paljon, koska lapsena putosin pahasti hevosen selästä, joten oli ihanaa että sain kokeilla sitä liinassa! Ei se kovin kamalalta tuntunut, mutta vielä en uskaltanut irrottaa käsiäni satulasta... :D Hevoseni Pille oli aivan supersuloinen ja ratsastuksenopettaja Matilda erinomainen ja oikein pätevä. :)

Pete ja Kati


Hurmuriponi <3


Kiitokset Katille, Almalle ja Inkalle osallistumisesta, sekä hevosille & Matildalle tunnista!
Terkuin 
Janette

Ei kommentteja: