31. maaliskuuta 2014

Islanninhevosilla maastossa 29.3.14

1 kommentti:
 
Viime viikonloppuna piffiläiset lähtivät maaliskuun maastoon tutulle Tuulensillan tallille Ylöjärvelle. Meitä oli viime hetken peruutusten jälkeen mukana tällä kertaa vain neljä henkeä: Riitta, Vilhelmiina, Pauli ja Bethany. Ohjaajaksemme mukaan lähti mukava Aino.

Hevosten jaon sekä varusteiden ja hevosten tarhasta haun jälkeen sidoimme hevoset ulos puomille ja aloimme harjata niiden kevätturkkiin vaihtavia ja karvaa tiputtavia karvapeitteitä. Satulavyöt kiristettiin pulleiden tammavatsojen yli ja taas ihmeteltiin, että miten nämä issikkasuitset oikein puettiinkaan päälle. Tallin kaksi muhkeaa lammasta yrittivät päästä sisälle tallitoimistoon, ja verannalla olevat kissat tarkkailivat reviiriään.Sää oli keväisen upea, aurinko paistoi ja maastossa oli nautinnollista katsella maisemia hevosen selästä. Ratsastimme pitkin hiljaisia maaseututeitä, laukkasimme pitkät pätkät pitkin hiekkaisia metsäautoteitä ja samoilimme metsäpoluilla. Ryteikköisellä hakkuuaukiollakin varmajalkaiset issikat painelivat taitavasti menemään ja valitsivat aina omat reittinsä välittämättä välttämättä edes edellä menneen hevosen kavion valinnoista. Näillä hevosilla todellakin voi kulkea missä vaan! Ohjaajamme kertoikin, ettei hän ole koskaan kuullut yhdenkään issikan menettäneen tasapainonsa ja kaatuneen.

Tölttäsimme myös paljon, Ainon neuvoessa kuinka helposti raville vaihtavat tölttärit saadaan pysymään miellyttävän tasaisessa töltissä: istunta syvälle satulaan, selkä suoraksi, puolipidätteitä ja pohkeita.

Tämän kertaisen maaston erityiskunniamaininta taitaa lisäksi kuulua mukana olleelle Paulille, joka oli nyt hevosen selässä kolmatta kertaa ikinä, ja laukkasi silti hyvin ja pelkäämättä mukana kaikki pitkät laukkapätkämme! Vau, tuohon ei olisi moni meistä varmasti pystynyt.

Seuraavan maaston aikana saammekin sitten varmaan jo ihailla vihreää luontoa ja kukkivia kukkia hevosen selästä käsin! Maastoilu ja heppasten kanssa touhuaminen on ehdottomasti yksi parhaimpia tapoja viettää viikonloppupäivää, ja aina on mukava tavata samalla samanhenkisiä ihmisiä.

-Riitta

Ps. kuvista kiitos Vilhelmiinalle!
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jee hyvä Piffi! Pitääpä lähteä ens kerralla mukaan.