10. joulukuuta 2013

Islanninhevosilla maastossa, osa 3. (30.11.13)

Ei kommentteja:
 
Viimeinkin saapui marraskuun loppu, ja kolmas satsi piffiläisiä lähti matkaan kohti Tuulensillan tallia. Heti autosta noustuamme neniimme leijaili ihana hevosten ja heinän tuoksu!


Vaikka osalla oli ollut parinkin vuoden tauko heppailusta, sujui kuntoon laittaminen kuin vanhoilta tekijöiltä. Viiden piffiläisen lisäksi maastoilemaan lähti muitakin: kahdeksan ratsukon letka oli ihan kunnioitusta herättävä näky!

Paikka paikoin oli melkoisen liukasta, joten joillakin tieosuuksilla piti köpötellä todella varovaisesti! Maastoretken aikana tuiskusi myös lunta, mikä toisaalta sai metsämaisemat näyttämään varsin idyllisiltä, mutta toisaalta taas kasteli ratsastajat. Mukavampi kuitenkin oli ratsastaa lumessa, kuin mudassa! Tölttäily oli varsin ihanaa, ja pari laukkapätkää kruunasivat vauhdillaan koko retken. Lenkiltä palatessamme tallikoirat oikein ryntäsivät tervehtimään meitä.


Kahden tunnin maastoilun aikana kylmyys oli tehnyt tiensä ratsastajien luihin ja ytimiin - ja etenkin sormiin! Jäisin käsin purimme varusteet, jonka jälkeen olikin jo aika lähteä kotimatkalle. Issikat olivat erityisen hurmaavia ja maastoretki rentouttava, mutta märkä lumi olisi saanut jäädä satamatta! Onneksi kuitenkin autossa oli toimiva lämmitys!

Terv. Jetta

Ei kommentteja: