14. marraskuuta 2013

Kokeilutunnilla Kaupin ratsastuskoululla 13.11.

Ei kommentteja:
 
Kävimme marraskuun piristykseksi Piffin porukalla kokeilemassa koulutuntia Kaupin ratsastuskoululla Kangasalla. Minulle paikka on tuttu, joten paikan päälle pääsimme eksymättä ja oikeat hevosetkin löytyivät helposti. Kaupilla ratsut saa yleensä aina laittaa itse valmiiksi ennen tuntia ja niin tälläkin kertaa, pääsimme heti harjailemaan kurat ja putsaamaan kaviot. Kuntoon laitto sujui kaikilta mallikkaasti, vaikka pitkiäkin taukoja oli ollut edellisestä ratsastuskerrasta. Kaipa hevostelu on kuin pyörällä ajo, sitä ei hevin unohda!

Hanna ja Leedi-tamma maneesissa

Meille oli varattu kokonaan oma tunti, joten viiden hengen porukalla oli mukava, kun opettajalta riitti aikaa huomioida kaikkia ratsastajia tunnin aikana. Koska illat ovat jo niin pimeitä ja tuntimme oli vasta seitsemästä kahdeksaan, menimme maneesissa.

Toiveissa oli perus-koulutunti, ja lähdimmekin liikkeelle pysähdyksistä ja käynnissä tutustuttiin ratsuihin. Pian pääsimme kuitenkin jo lämmittelemään ravissa ja teimme myös pohkeenväistöjä käynnissä. Tunnin loppupuoli käytettiin laukkaympyröihin, ja tietysti loppuun vielä ravailtiin.


Johanna ja ihana Aaro


Kaikki tuntilaiset taisivat olla melko tyytyväisiä ratsuihinsa, vaikka pieniä erimielisyyksiä suunnasta ja halutusta askellajista esiintyikin :D Fiilis oli kuitenkin kaikinpuolin rentoutunut ja hyvä, kun puoli yhdeksän aikaan lähdimme ajelemaan kotia kohti.

Ennen autoon menoa oli vielä tarpeen putsata kengät huolella, sen verran paljon mutaa sateinen keli oli tallin pihalle kerryttänyt.

 

Suloinen Silvija (joka tosin ei tällä kertaa osunut meidän tunnille) ja muut hepat jäivät tyytyväisinä iltaheinille.

Ei kommentteja: